Wat zijn altcoins en welke moet je kopen in 2024? | Cryptoplatforms (2024)

Wat zijn altcoins en welke moet je kopen in 2024? | Cryptoplatforms (1)

In dit artikel lees je alles over de fascinerende wereld van altcoins – het universum van cryptocurrencies naast de bekende Bitcoin. In 2024 staan we opnieuw aan de vooravond van innovatieve doorbraken en marktveranderingen. Maar wat zijn altcoins precies en welke zou je moeten overwegen toe te voegen aan je portefeuille? Duik met ons in de wereld van altcoins.

Inhoudsopgave

Wat zijn altcoins?

Altcoins, is een term die staat voor “alternatieve munten“. De munten vertegenwoordigen de alle cryptocurrencies, naast de beroemde Bitcoin. Sinds de komst van Bitcoin hebben ontwikkelaars over de hele wereld talloze nieuwe cryptocurrencies gecreëerd die bekend staan als altcoins. Deze digitale munteenheden maken gebruik van revolutionaire blockchaintechnologie voor uiteenlopende en specifieke toepassingen. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de privacy tot snellere transacties en energiezuinigere mechanismen.

Altcoins bieden je een unieke kans om te investeren in innovatieve projecten die de grenzen van de huidige status quo willen verleggen en oplossingen willen bieden voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Of je nu geïnteresseerd bent in gedecentraliseerde financiën (DeFi), slimme contracten, digitale identiteit of het Internet of Things (IoT), je zult een verscheidenheid aan opties vinden bij altcoins die verder gaan dan de pure waardeopslagfunctie van Bitcoin.

Hoeveel altcoins zijn er en hoeveel komen er dagelijks bij?

Op het moment van schrijven zijn er tienduizenden altcoins en komen er dagelijks nieuwe bij. Het exacte aantal fluctueert voortdurend omdat er nieuwe projecten worden gelanceerd en minder succesvolle worden geannuleerd. Op CoinMarketCap staan ongeveer 22.000 cryptomunten.

Deze dynamiek weerspiegelt de innovatie en snelle veranderingen in de cryptocurrency sector. Als je een investeerder bent, biedt dit je aan de ene kant een constante stroom van nieuwe kansen, aan de andere kant is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven.

Waar kun je altcoins vinden?

Je kunt altcoins verhandelen op verschillende cryptocurrency exchanges. Afhankelijk van de exchange worden verschillende altcoins aangeboden. Populaire platforms met een breed aanbod van altcoins zijn onder andere Bybit en KuCoin. Bitvavo biedt wat minder altcoins aan maar ook hier kun je 225+ altcoins vinden. Meer specifieke info over bepaalde altcoins kun je vinden op coinmarketcap.com.

Naast deze grote exchanges zijn er gespecialiseerde platforms en gedecentraliseerde exchanges (DEX) die je toegang bieden tot minder bekende, potentieel lucratieve altcoins. DEX’en maken directe handel tussen gebruikers mogelijk zonder tussenpersoon, waardoor je meer controle hebt over je transacties. DEX’en zijn echter niet voor beginners weggelegd

Wat zijn altcoins en welke moet je kopen in 2024? | Cryptoplatforms (2)

Wat zijn de voordelen van altcoins?

Altcoins bieden je een indrukwekkende verscheidenheid aan voordelen die veel verder gaan dan wat Bitcoin kan bieden. Vele altcoins representeren een bovenliggend project die oplossingen bieden voor bestaande problemen.Altcoins zijn uitgerust met unieke functies, variërend vansnellere transactietijdentotverbeterde privacy,lagere kostenenslimme contracten.Proof of Stake altcoins bieden je zelfs de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen door middel van staking. (Later in het artikel gaan we verder in op de verschillende soorten altcoins).

Bovendien zorgen altcoins voor innovatie in de cryptoruimte door nieuwe consensusmechanismen, bestuursmodellen en tokenomics te introduceren. Deze innovaties dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van de cryptomarkt als geheel, maar bieden je ook de kans op een aanzienlijk rendement als je investeert in veelbelovende projecten. Dat is de voornaamste redenen dat mensen in altcoins investeren: de mogelijkheid om snel veel geld te verdienen. Het tegenovergestelde gebeurt echter vaker, lees maar gauw verder hieronder.

De gevaren van altcoins

Altcoins zijn zeer risicovolle beleggingsproducten. De waarde stijgingen per dag of soms zelfs per uur lopen soms zelfs wel op tot tientallen procenten. Daarom moet je, als je besluit om in een bepaalde altcoin te investeren, je altijd van tevoren goed verdiepen in de technologie erachter en de kans van slagen van het project. Kleinere, minder bekende altcoins bieden kans op hoge rendementen, maar ook sneller op verlies.

Daarnaast bestaan er altcoins die worden gemaakt door scammers. Zulk soort altcoins zul je niet gauw tegenkomen op bijvoorbeeld Bitvavo, maar ze zijn wel te vinden op decentrale exchanges. Koop daarom niet zomaar elke altcoin die je op het internet tegenkomt, klik niet op frauduleuze links en vertrouw niet zomaar iedereen. Zolang je jouw gezonde verstand gebruikt is er meestal niets aan de hand. Onthoud dat als iets te mooi lijkt om waard te zijn, dit vaak ook zo is.

Tot slot moet je uitkijken met altcoins die in korte tijd enorm zijn gestegen, zo’n coin kan zich opmaken tot een vrije val van tientallen procenten in enkele minuten of uren!

Wat zijn altcoins en welke moet je kopen in 2024? | Cryptoplatforms (3)

Zijn altcoins de moeite waard?

In het kort: ja. Altcoins zijn de moeite waard als je het slim aanpakt. Het kiezen van de juiste altcoins is cruciaal en vereist zorgvuldig onderzoek en inzicht in de onderliggende technologieën en markttrends. Hun soms nog lage marktkapitalisatie laat ruimte voor groei, maar dit gaat gepaard met een hogere volatiliteit en een groot risico.

Met de juiste aanpak kunnen altcoins echter een waardevolle aanvulling zijn op je beleggingsportefeuille. Kies altcoins zorgvuldig en diversifieer je portefeuille om risico’s te minimaliseren en te profiteren van verschillende ontwikkelingen in de cryptomarkt.

Soorten altcoins

Altcoins kunnen onderverdeeld worden in vele categorieën. De meeste altcoins vallen in een van de onderstaande vier hoofdcategorieën.

  1. Stable Coins: Stable coins volgen de prijs van een ander actief, meestal de Amerikaanse dollar. Ze worden gebruikt voor spaar- en betaaldoeleinden, niet zozeer als investeringen in cryptocurrency. Stable coins bieden rente via leningen of spaarprotocollen. Tether (USDT) is de meest gebruikte stable coin.
  2. Mining-gebaseerde Cryptocurrency: Dit type cryptocurrency gebruikt mining om transacties te verifiëren en nieuwe munten te creëren. Het vereist veel energie, zoals bij Bitcoin.
  3. Governance Tokens: Cryptocurrencies die stemrechten bieden voor besluitvorming over het project. Dit zorgt voor decentralisatie, omdat alle houders inspraak hebben en niet één centrale autoriteit de beslissingen neemt.
  4. Staking-gebaseerd: Deze cryptocurrencies gebruiken het Proof-of-Stake concept om transacties te verifiëren en munten toe te voegen. Houders kunnen hun coins inzetten voor verwerking. Ze ontvangen beloningen voor hun deelname. Peercoin introduceerde staking als alternatief voor mining en is veel energiezuiniger.

Beste altcoins die je in 2024 moet kopen

Laten we voorop stellen, je moet helemaal niks! Voor beginnende investeerders kunnen altcoins erg gevaarlijk zijn. De meeste beginnende investeerders verliezen namelijk geld met altcoins.

Elk jaar zijn er bepaalde altcoins of altcoincategorieën waarvan de hype bijzonder hoog is. Hieronder vind je een lijst met de drie populairste altcoincategorieën in 2024 die je niet over het hoofd mag zien als je op zoek bent naar de geschikte altcoin om te kopen:

  1. AI-gerelateerde coins: met de opkomst van Kunstmatige Intelligentie (AI) worden AI-gerelateerde cryptocurrencies steeds populairder. Projecten die zich richten op de integratie van AI en blockchain bieden je extreem opwindende investeringsmogelijkheden. Ai-coins & Big data coins zijn bijvoorbeeld Bittensor ($TAO) en Fetch.ai ($FET)
  2. Gaming coins: De gaming industrie onderzoekt actief het gebruik van blockchain en cryptocurrencies om spelers echte eigendomsrechten te geven op in-game activa. Munten die zich op deze niche richten, hebben het potentieel om aanzienlijk te groeien. Voorbeelden van Gaming-coins zijn bijvoorbeeld GALA ($GALA) en Axie Infinity ($AXS)
  3. Meme coins: Hoewel meme coins vaak worden gezien als meer speculatief, hebben sommige, zoals Dogecoin ($DOGE) of Shiba Inu, al aanzienlijke aandacht en waardestijgingen gezien. Ze vertegenwoordigen een unieke cultuur en gemeenschapsbetrokkenheid in de cryptowereld. Nieuwe populaire Meme coins in 2024 zijn Dogwifhat (WIF) en Pepe (PEPE).

Conclusie

Altcoins zijn een integraal onderdeel geworden van de wereld van cryptocurrencies. Naast Bitcoin bieden ze je een wereld aan mogelijkheden en zijn ze een spannende aanvulling op je cryptoportefeuille. Bepaalde altcoins beleven in 2024 nog steeds een enorme hype. Vooral AI-gerelateerde projecten zijn erg populair.

Gebruik platforms zoals Bybit om je altcoins te verwerven. Met de juiste strategie kun je profiteren van de innovatieve technologieën en het potentieel voor aanzienlijk hoge rendementen. Maar let op, doe altijd je eigen onderzoek en gebruik meerdere informatiebronnen!

Altcoins Disclaimer Altcoins zijn zeer risicovolle beleggingsproducten. Wij raden daarom altijd aan om zelf meer onderzoek te doen voordat je beslissingen maakt ergens in te investeren.

Wat zijn altcoins en welke moet je kopen in 2024? | Cryptoplatforms (2024)
Top Articles
Vivian Bales: The Enthusiast Girl - Women Riders Now
Early Women Motorcyclists - In Their Own Words - Google Arts & Culture
Joe Taylor, K1JT – “WSJT-X FT8 and Beyond”
Top 11 Best Bloxburg House Ideas in Roblox - NeuralGamer
Danielle Moodie-Mills Net Worth
Craigslist Mpls Mn Apartments
Mustangps.instructure
Oppenheimer & Co. Inc. Buys Shares of 798,472 AST SpaceMobile, Inc. (NASDAQ:ASTS)
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Dit is hoe de 130 nieuwe dubbele -deckers -treinen voor het land eruit zien
The Superhuman Guide to Twitter Advanced Search: 23 Hidden Ways to Use Advanced Search for Marketing and Sales
Truth Of God Schedule 2023
Mzinchaleft
Dumb Money, la recensione: Paul Dano e quel film biografico sul caso GameStop
Florida History: Jacksonville's role in the silent film industry
Aspen Mobile Login Help
Copart Atlanta South Ga
Daylight Matt And Kim Lyrics
10 Fun Things to Do in Elk Grove, CA | Explore Elk Grove
Satisfactory: How to Make Efficient Factories (Tips, Tricks, & Strategies)
Theater X Orange Heights Florida
Encore Atlanta Cheer Competition
Terry Bradshaw | Biography, Stats, & Facts
If you have a Keurig, then try these hot cocoa options
Nsa Panama City Mwr
Anotherdeadfairy
Directions To Nearest T Mobile Store
Fleet Farm Brainerd Mn Hours
Scripchat Gratis
Acurafinancialservices Com Home Page
Blackboard Login Pjc
Cona Physical Therapy
Ardie From Something Was Wrong Podcast
Tactical Masters Price Guide
Joann Fabrics Lexington Sc
Generator Supercenter Heartland
Myaci Benefits Albertsons
Amazing Lash Bay Colony
1475 Akron Way Forney Tx 75126
Boggle BrainBusters: Find 7 States | BOOMER Magazine
Blasphemous Painting Puzzle
Final Jeopardy July 25 2023
Restored Republic June 6 2023
How to Get a Better Signal on Your iPhone or Android Smartphone
Tableaux, mobilier et objets d'art
The Average Amount of Calories in a Poke Bowl | Grubby's Poke
Zom 100 Mbti
San Diego Padres Box Scores
Noelleleyva Leaks
Myhrkohls.con
E. 81 St. Deli Menu
7 National Titles Forum
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5767

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.